2014-12-15_1132

”Jag träffade John första gången hösten 2011. Wish uppfödare Ingela Brinkefeldt skulle på kurs med en av sina unghingstar och frågade om jag ville följa med så jag lånade ett arabsto, Devatschkah och åkte med till Broknäsgård på helgclinic.

Efter clinicen kände jag att jag ville ha hjälp för att komma igång med Wish så jag bokade John till Hvilstens Gård. Jag fick tydliga instruktioner och mål att jobba med och jag gjorde så gott jag kunde, inte så lätt med timing alltid, tur att min häst är förlåtande. Vi hade ett flertal lektioner och jag kände att vi åtminstone var på rätt väg.

När Wish började närma sig 3 års ålder kontaktade jag John och bad om hjälp med inridningen. Under juli och augusti 2014 stod Wish på träning hos John på Efraimsberg. Under dessa månader la John ner ett gediget jobb med grunderna i rundkorallen och på ridbanan.

Som hästägare är man välkommen att vara med under träningarna, och det var viktigt för mig att få vara med, diskutera och få svar på frågor ang. träningen. Jag behövde ju också tränas i Johns filosofi för att kunna tillgodogöra träningen och ta över när Wish kom hem.

Wish trivdes på gården, fick förstklassig omvårdnad och svarade väldigt bra på träningen. I slutet på Augusti fick jag sitta upp första gången, det var en fantastisk känsla. Nu har Wish varit hemma ett par månader och vi rider obehindrat i skog och mark i alla gångarter med eller utan sällskap. Då vi Rider ut bland trafik känns Wish trygg och stabil, reagerar han på något vet jag hur han kommer agera. Han går även lektion varannan vecka och vår instruktör Kajsa lovordar Wish höga ridbarhet och stabila psyke.

Min ambition med Wish är att få en väl utbildad och väl riden häst både ute på distansbanorna och i ridhuset, Men framför allt ha kul och känna mig trygg. Tack John och hela Teamet på Efraimsberg. Ni är fantastiska!”

Indian Wish
e. Indian Shimad u.GKV Indian Suleima

Wish med ägare

 

”Vill tacka för en fantastisk helg på Broknäs gård, John! Och tusen tack till dig Lena som ringde mig i fredagskväll, och gjorde det möjligt för mig och min dotter att delta. Nu känns det som vi kan börja
från rätt ände men vår ponny. Det var så många tioöringar som trillade ner under helgen och det känns så rätt! Som min dotter sa på hemvägen – Mamma tänk vad hemskt om vi inte varit med på det här och lärt oss vad det handlar om! Stackars häst! Vi kommer att jobba hårt med övningarna och längtar redan till nästa kurs!”
TACK!

Yvonne, Zandra och ”den lilla grå ponnyn”

 

”Stort tack för en mycket lärorik och inspirerande helg på Broknäs och för all denna tid som du la ner på mitt mycket rädda och osäkra stora fuxsto. Jag vet att jag har vansinnigt mycket mer att jobba med och att det här bara var en början. Men jag tror ändå att det kommer att bli lättare nu när hon iallafall är lastningsbar.

Ville bara sända dig mitt stora varma tack från en lycklig(are) hästägare.”

Anna Öberg

 

”Jag har fått en bättre relation med min häst, vi förstår varandra bättre och missförstånden har minskat. Det tack vare att John lärt mig hur jag ska göra för att få min häst att förstå vad jag vill, och att jag slutar direkt när jag uppnått vad jag menar. Tydlighet, svart eller vitt…. Min häst har blivit ”modigare” och mer avslappnad, men samtidigt fått mer energi fast på ett soft sätt. I och med att hon förstår mig så litar hon mer på mig nu än förut. Hon respekterar mig på ett helt annat sätt nu, och är tillfreds med att veta vilka regler som gäller. Hon är definitivt gladare och mer samarbetsvillig. Jag har också blivit mer säker och lugn nu när jag vet hur jag ska hantera situationer om de är på väg att uppstå. Oftast händer det inget, men om jag känner att min häst börjar att känna sig orolig eller osäker så vet jag hur jag ska kommunicera med henne för att hon ska veta att jag inte kommer låta något hända henne. Och då lugnar hon sig innan det ens blivit något stort av det.

Sist men inte minst så lever vi (speciellt jag) i en säkrare värld nu när jag vet att min häst inte kommer att reagera på ett kraftfullt sätt, tex genom att stegra sig, springa över mig eller springa ifrån faror. Jag kan parkera henne utan problem och gå därifrån utan att hon går iväg. Hon är trygg i förvissningen om att jag bett henne stanna kvar tills jag säger annat. Även i ridningen blir signalerna mindre och mindre, så även där kommer softheten och den avslappnande attityden till sin rätt.”

Annki Sellstedt / RörelseHarmoni